Mijn naam is Noortje Lammers.

Al als klein meisje was ik gefascineerd door alles wat met zwangerschap en geboorte te maken had. Ik wilde dan ook ‘de dokter zijn die er bij is als baby’s geboren worden’. Toch was verloskunde niet het vak dat ik leerde na de middelbare school. Ik werd eerst fysiotherapeut en later docent op het mbo.  Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam mijn oude wens weer bovendrijven. Tijdens mijn tweede zwangerschap besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en mijn meisjesdroom alsnog te gaan verwezenlijken. Tijdens mijn derde zwangerschap, ik was inmiddels bijna afgestudeerd als vroedvrouw,  merkte ik nog sterker hoe belangrijk ik een individuele begeleiding vind waarbij de wens van de zwangere écht centraal staat.  In 2015 behaalde ik mijn diploma en ging ik aan de slag als waarneemster bij diverse praktijken in de regio Breda en Rotterdam.

Tijdens de opleiding en de waarnemingen merkte ik al snel dat ik het zelf het meest naar mijn zin heb als verloskundige, wanneer ik mijn cliënten echt heb leren kennen tijdens de zwangerschap. Ik vind het belangrijk dat ik echt de tijd kan nemen voor de controles en dat ik een zwangerschap, bevalling en kraambed van het begin tot het einde kan begeleiden. Dit is een bijzondere periode en hoe fijn is het dan wanneer je steeds weer terug kunt vallen op een vertrouwd gezicht? Vanuit die gedachte ontstond mijn wens om een kleinschalige praktijk te starten.

Ik hecht ook veel belang aan het bewaken en ondersteunen van de fysiologie van zwangerschap en geboorte. Ik hoop de zwangere te kunnen bijstaan in het blijven geloven in en vertrouwen op de kracht en de mogelijkheden van haar eigen lichaam en van haar ongeboren baby. Gedurende de zwangerschap ben ik er dan ook voor alle zorgen en vragen die voorbij komen en probeer ik jullie zo goed mogelijk te begeleiden in jullie transitie naar het ouderschap.

Ook voor vragen rondom het dragen van je kindje in draagdoeken en/of andere ergonomische draagsystemen kun je bij mij terecht. Ik ben geregistreerd draagconsulent en verzorg zelf nog enkele malen per jaar de opleiding tot draagconsulent.